Friday, July 21, 2006

Pameran Hantu

Thursday.. I went to Pameran hantu yang kat Muzium Shah Alam tu... ngan beberape budak skolah... oo.... kepade sesape yg nak pegi tgk.. make sure pakai baju uniform skolah k?? sebab uniform skolah nye budak dapat RM2 je... kalau yg tak pakai uniform.. kene bayar RM5.. nasib baik pegi ari weekdays... tak ramailah sangat... kalau tak.. weekend.. fuuuh... ramai ooo...

Ni bukan keadaan sebenar tau.... sbenenarnye time kitorang pegi tak seramai nie...

Masuk masuk aje dah terkejut dah... ade sorang MBSA ni dok kat pintu tu ngan tutup mulut smue... hahaha.. tak gune!!!! so... introduction die memang cam dah scary gilelah... ade maksud hantu, jin, smue tu......lepas tu.. kitorang nampak kereta volkswagen kuning yg dikatekan berantu lah.... ade batu nesan dalam kereta tu..... hahahaha... cuak gak laaa.......


After that, we had to queue in order to enter the "bilik Pochong.." huhu... this is the scariest part!! haaaa.. sangat takut tau.... sangat seram... bilik tu kosong... and menurut pegawai yg menjage tu... die kate dalam bilik kosong tu ade satu replika pochong and ayam ape ntah.. and kalau ternampak seekor lagi pochong... haa.... tu ialah yg betul2 punye pochong lah.. huhuhu... sangat takut.... die cakap "haa... kalau korang tak nampak... dan korang nak tgk gak antu tu.. kasi alamat rumah..." waaahahaha.. gile lah....


Dari pochong nye tempat nie.. kitorang jalan2 straight sampai kuar... nothing interestinglaaa... except ade seekor ikan duyung nie.... haha..... ade ke ade makcik tu kate tu buaye... and anak2 die pon cam cakap... "ooOoooo ni buaye hantu laaa" <-- sambil menerangkan kat adik die yg lebih kecil.... hahahaha "kids.. hmm" <--- dalam hati...


After the pameran hantu.. we went and had our "minum2" kat secret recipe.... huhu.. Athirah blanje kek... thanx!!!!!!!!!!!!! sangat gembire~ hahahaha... oh... sorry laa eh kepade sesape yg terase ngan ape2 yg diucapkan ketike minum smalam!!!! sorrry~~!!!!!!

Petang... playing football as usual.... my team won!!! Muahahahaha... sorry losers~!!!!

Night time... went to Giant 13.. picked up my pictures... waaaa sedih..... the shop didn't print pictures which I asked them to print extra... so... sukri.. ilah.. sorry!!!!! kene pegi lagi skali anta cuci... isk isk isk..... ;p after that... Cili Merah's time!!! wit papa, kerol, apis, tengku and izzat!!!!

Went back home... hohoho... try tido sebab cuak seh!!! tgk pameran hantu... dahlah malam jumaat!!! hua hua hua... ditambah plak... Azalea cakap... bende2 kat pameran tu kene tengok ngan mate dijulingkan baru nampak!!!! isk!!! tak gune!!! takut nieH!!!

1 comment:

hands down, said...

knape pocong ko mini jer? ko dh confusekn para pembace wei haha. ske2 hati je tgkp gmbr. kluar bnde bukan2 br tau. pocong tu mmg suspen sket...yg lain tu..mmg pelik and horror...tp skjp sgt arh! haha rajin sey ab gi print gmba..bagos2..nnt claim ey. esok bwk gi class liyana. :D